DISKRIMINACIJA: Umesto Romima, dali Dereti, B 92 i UNS-u 3 miliona iz budžeta !

Канцеларија за људска и мањинска праваKancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije na konkursu za projekte na unapredjenju i zaštiti ljudskih prava u Srbiji pod nazivom ‘Borba protiv diskriminacije i unapredjenje polozaja osetljivih kategorija stanovništva’ donela je sumnjivu odluku da po 1.000.000 dinara dodeli Miljenku Dereti, poslaniku LDP-a u srbijanskom parlamentu i predsedniku NVO ‘Gradjanske inicijative‘, zloglasnoj privatnoj medijskoj firmi ‘B 92‘ i Udruženju novinara Srbije (UNS) na ime projekata kojima je previdjena ‘briga’ o srbijanskim Romima i Romkinjama !

Ova u najmanju ruku sramotna odluka neimenovane komisije Kancelarije za ljudska i manjinska prava uzburkala je redove mnogobrojnih romskih organizacija koje su opravdano negodovale zbog evidentno pristrasne i diskriminatorske komisije koja je ignorisala sve romske organizacije koje su blagovremeno konkurisale na ovom konkursu i koje su odbijene u korist medijskih i drugih agencija koje nikakve veze nemaju sa romskom populacijom u Srbiji i problematikom kojom se konkurs bavi.

Pored romskih masovne proteste najavljuju i druge organizacije koje su neopravdano odbijene a koje brinu o invalidima i bolesnoj deci Srbije,koje su isto neosnovano odbijene zbog stava neimenovane komisije da prednost imaju projekti kompromitovanih novinara iz UNS-a i B 92 umesto organizacije koje se decenijama bave problematikom na koju se konkurs odnosi.

Ovakav diskriminatorski stav pojedinih vladinih institucija prema Romima u Srbiji postaje alarmantan i iziskuje organizovanu pravovremenu reakciju svih romskih organizacija Srbije.

IZVOR: www.onlinereporter.webnode.com

You may also like...

No Responses

 1. Gordon Deutsch каже:

  Nema tu nicega sto je protiv cigana. To je jednostavno njihov vladajuci stav da pare ili bilo sta drugo ide samo onima koji su clanovi vladajuce stranke ili su njihovi poltroni. Zato vas molim da se ne opravdavate i izvlacite na osnovu necega sto nije (da ste u najmanju ruku kao siptari pa da covek to i ocekuje od vas ali niste, vec ste mnogo bolji).
  Imam ja za vas pitanje:
  Da li ste vi gospodo upoznati sa socijalnim primanjima u iznosima od nekoliko stotinama evra svakog meseca i o upisivanjima u knjige drzavljana Srbije od strane cigana koji nikada nisu bili rodjeni u Srbiji niti imali ikoga iz Srbije?
  TIME trebate da se pozabavite jer se to tice najvise vas i licno ste najvise ugrozeni bas upravo od vasih „sunarodnika“ koji dolaze najvise iz zapadne evrope.
  Ja licno vas izuzetno postujem i smatram da svako treba da dobije ili ima ili nagradi po zaslugama bez obzira ko je i kakav je.
  Vasa malo drugacije boja koze vam ne daje za pravo da se na osnovu toga uvlacite ili izvlacite kao i svi ostali zar ne?
  S postovanjem,
  GD

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *