U VALJEVU SVA ROMSKA DECA UPISANA U ŠKOLE

VALJEVO – Na teritoriji grada Valjeva sva romska deca su upisana u odgovarajuću školu – 247 mališana upisano je u osnovnu, a sedmoro u srednje škole, rečeno novinarima povodom uspešnog realizovanja projekta „Obrazovanje – most razumevanja“, koji sprovodi grad Valjevo.
Projekat je vredan oko 35.000 evra, a realizovan je zahvaljuci podršci međunarodne banke za obnovu i razvoj, Vlade Srbije, Ministarstva prosvete i nauke i grada Valjeva.
Cilj projekta je da se poveća obrazovanje Roma i njihovo uključivanje u društveni život, kao i negovanje njihove kulturne baštine.

 

Ovim projektom omogućeno je i nabavka udžbenika i pribora za sve predškolce, osnovce i srednjoškolce, a pokrenuta je i izgradnja sportskog terena u romskom naselju Gornja Grabovica kod Valjeva.
U tom cilju će u Valjevu biti niz drugih aktivnosti, kao što je formiranje orkestara, organizovanje ekskurzija za romsku decu po Srbiji, posebno je predviđeno upoznavanje glavnog grada, ali i Sombora, u kome se posebna pažnja poklanja Romima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *