GIZ/POZIV/UDRUZENJE POSLOVNIH ZENA SRBIJE.

GIZ/POZIV/UDRUZENJE POSLOVNIH ZENA SRBIJE – PRIJAVA PRODUZENA DO ISTEKA MESECA.
U okviru savetodavne i finansijske podrške koju sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, pozivamo vas da se prijavite na besplatne obuke koje imaju za cilj osposobljavanje žena romske nacionalnosti za samozapošljavanje.
Radionice / obuke su namenjene, pre svega, ženama koje imaju dodatno otežane mogućnosti za zaposlenje: povratnicama iz inostranstva i samohranim majkama. Osim ovih grupa, dobrodošle su i sve ostale žene i devojke romske nacionalnosti koje imaju želju da se bave nekom svojom delatnošću – da vode svoj posao.
1. Kako da postanem preduzetnica: kroz razgovor sa trenerom (instruktorkom), pomoći će vam da otkrijete i osnažite svoje sposobnosti – potencijale za uspešno vođenje svog posla. Razgovore će voditi Tijana Sekulić, savetnica sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ženama i povratnicama iz inostranstva.

Trajanje obuke: 2 dana. Posle ova dva dana, nastavlja se mentorska pomoć

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sad i Niš

Broj polaznica: po 20 u svakom gradu

Kriterijumi za prijavljivanje: od 18 do 65 godina, završena srednja škola i želja da se samozaposlite.

2. Kako da postanem maserka i welness instruktorka: bićete praktično obučene o tehnikama masaže (samo osnovna teorija o anatomiji, veći deo obuke su praktične vežbe)

Trajanje obuke: 3 meseca (po 4 dana mesečno u svakom gradu)

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sad i Niš

Broj polaznica: do 35 ukupno. Tačan broj u svakom gradu zavisi od broja prijavljenih polaznica, oko 10 u svakom gradu.

Kriterijumi za prijavljivanje: završena srednja škola, osnovna sposobnost za pružanje masaže, volja da se savladaju tehnike masaže i želja da se samozaposlite.

3. Škola programiranja: proširuje postojeća znanja u oblasti informacionih tehnologija i omogućava specijalizovanje za programerske veštine

Trajanje obuke: 6 meseci (po 3 dana nedeljno)

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sad, Niš

Broj polaznica: 5.

Kriterijumi za prijavljivanje: pohađanje fakulteta ili završene studije, afinitet i želja za usavršavanjem u programiranju. Kandidatkinje će, pre početka obuke, biti testirane sa ciljem upoznavanja sa trenutnim nivoom znanja iz informatičkih tehnologija.

Ukoliko ste zainteresovane za učestvovanje na jednoj ili više navedenih obuka, molimo vas da popunite formular „Prijava za učesnice radionica“ i pošaljete ga mejlom na adresu: romskiprojekat@poslovnezene.org.rs do 15.06.2019.g.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *