„ Други пројекaт развоја здравства Србије“ Министарства здравља

Свечана додела преносивих рачунара за 85 Здравствених медијатора

У складу са Стрaтeгиjом зa сoциjaлнo укључивaњe Рoмa и Рoмкињa у Рeпублици Србиjи зa пeриoд oд 2016. дo 2025. гoдинe и Акционим планом Министарства здравља, јуче је у Клубу посланика организована свечана додела лап – топова за Здравствене медијаторке.

У име Националног савета ромске националне мањине, свечаности је присуствовао председник Савета Далибор Накић, који је медијаторкама пожелео пуно успеха у раду, као и да је Национални савет Рома спреман да подржи сваку иницијативу коју буду предложили у циљу боље и квалитетније здравствене заштите ромског становништва.

У име министарства здравља, рачунаре су поделили помоћница министра Весна Књегињић и дугогодишњи шеф медијаторкама и члан Националног савета Рома, Драган Ђорђевић.

Здравствене медијаторке воде евиденцију о здравственом стању житеља неформалних насеља, раде са њима на подизању свести о неопходности вакцинације деце, као и значају правилне исхране и хигијенских навика, репродуктивног здравља. Здравствене медијаторке треба да обезбеде бољи увид здравствених установа у стање ових насеља, а да житељима укажу на значај правовременог јављања лекару.

У циљу обезбеђивања одговарајуће опреме неопходне за рад, обављање задатих послова и постизање очекиваних резултата здравствених медијаторки Министарства здравља, у оквиру програма „ Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља, уз подршку Светске банке подељено је 85 преносивих рачунара здравственим медијаторкама. Такође, обезбеђена је и одговарајућа едукација за коришћење софтвера програма здравствених медијаторки, посебно намењена новозапосленим медијаторкама.

„ Други пројекaт развоја здравства Србије“ Министарства здравља

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *